Cele două Războaie Mondiale din secolul XX au schimbat radical lumea. Dacă vorbim de cel de-al Doilea Război Mondial, nu putem să-l excludem pe Adolf Hitler, unul din cei mai cruzi dictatori din epoca contemporană.

#1. Viața sexuală a lui Hitler

Pe lângă viața politică, la fel de valoroase sunt și studiile legate de viața sa personală. Vorbind despre viața sexuală a lui Hitler, cercetătorii au constatat că acesta suferea de hipospadias. Acesta avea un micropenis și numai un singur testicul.

#2. Hitler n-a avut nicio meserie

Deși a ajuns o persoană cu o autoritate foarte bine dezvoltată, Hitler n-a avut nicio meserie. Acesta și-a câștigat existența din slujbe temporare și din desenarea de cărți poștale.

#3. Hitler și-a scris un testament

Atunci când se afla izolat în buncăr și lucrurile erau deja evidente, Hitler și-a scris testamentul. În ceea ce privește averea sa, în testament Hitler preciza că toate posesiunile aparțin partidului, dacă acesta nu mai există – atunci statului. Acesta nu avea nicio soluție în cazul în care și statul era distrus.

#4. Hitler s-a sinucis împreună cu soția sa, Eva Braun

Eva Braun, cea care a fost alături de Hitler până în ultimul moment din viață, a avut curajul să meargă și după moarte împreună cu soțul ei. Conform istoricilor, Eva Braun se sinucide cu cianură, iar Hitler se împușcă în cap.

#5. Moartea lui Hitler – o enigmă neelucidată

Moartea lui Hitler rămâne până astăzi o enigmă neelucidată. Chiar și Stalin avea anumite îndoieli în ceea ce privește moartea lui Hitler, declarând că acesta este viu și trăiește în Argentina sau Spania. Pe lângă această teorie, unii cercetători consideră că Hitler într-adevăr s-a sinucis împreună cu soția sa, Eva Braun.

Bibliografie

  1. Jacob Van Eriksson, Ciudățeniile lui Hitler și alte necunoscute din jurul nazismului, versiune în limba română: prof. Florin Ștefănescu. Documentare suplimentară, bibliografie selectivă și analiza comparativă a surselor: Lucia Boian, editura Integral, București, 2018.
  2. Matthias Edbauer, Cultură generală: 3000 de întrebări și răspunsuri, traducere din limba germană de Doina Fischbach, editura Niculescu, 2004.