De-a lungul istoriei, datorită aparatului de fotografiat, oamenii au reușit să imortalizeze cele mai importante momente din viața lor. Fiecare fotografie ascunde în spate o poveste. Așadar, în continuare, vă prezentăm cinci fotografii care au făcut istorie.

#1. Prima fotografie din lume

Această fotografie a fost realizată de către Joseph Nicéphore Niépce, un fizician francez, în anul 1826. Imaginea reprezintă o vedere de la fereastra camerei sale de lucru. Procesul a fost îndelungat și anevoios, aproximativ 8 ore, iar rezultatul a avut o calitate medie. După moartea lui Niépce, în 1833, Louis Daguerre, un alt francez, a îmbunătățit această tehnică.

#2. Prima fotografie din istorie în care apare un om

Potrivit specialiștilor, această fotografie a fost realizată în anul 1838 de către Louis Daguerre, francezul care a îmbunătățit tehnica lui Niépce. În comparație cu fotografia lui Niépce, unde timpul de expunere era de aproximativ 8 ore, fotografia lui Daguerre, în care apare pentru prima dată un om, a fost realizată în 7 minute. Omul poate fi observat în colțul din stânga – jos.

#3. Prima fotografie color din lume

Această fotografie a fost realizată în anul 1861 de către fotograful englez Thomas Sutton. În fotografie este reprezentată o fundă din stofă în carouri.

#4. Fotografie post – mortem

Un obicei neobișnuit pentru zilele noastre, dar destul de actual în epoca victoriană, în secolul al XIX-lea, a fost realizarea unei fotografii post – mortem, care avea drept scop imortalizarea unei persoane recent decedate. Odată cu apariția fotografiei, începutul secolului al XIX-lea, a crescut și popularitatea acestei noi descoperiri. În acest context, a apărut o practică bizară, în care persoanele decedate apăreau în fotografii alături de membrii familiei. Drept exemplu, avem imaginea foto a părinților, împreună cu fiica lor decedată.

#5. Prima fotografie a Pământului văzut din spațiu

Fotografia a fost realizată în anul 1946, de la bordul unei rachete germane, la o altitudine de 105 km.