Din păcate, istoria devine tot mai puțin importantă, nu mai este la fel de atractivă. Dacă nu vom reuși să schimbăm această percepție, ne va costa foarte scump. Uneori, curiozitățile înfrumusețează istoria. Totodată, ne convingem că istoria este relevantă în viețile noastre cotidiene. Așadar, în continuare, vă prezentăm câteva curiozități istorice.

#1. Cel mai scurt război din istorie a durat doar 45 minute, a fost dus între Zanzibar și Marea Britanie, în 1896.

#2. Un conflict militar dintre Anglia și Franța (1337-1453), în istoriografie fiind numit și Războiul de 100 de Ani, a devenit cel mai lung război din istorie. În realitate, dacă calculăm puțin acest interval, războiul a durat un pic mai mult, mai exact 116 ani.

#3. La 12 noiembrie 1884, Timișoara devine primul oraș din Europa, iluminat public stradal. Astfel, au fost puse în funcțiune 731 de lămpi de iluminat pe străzile Timișoarei, cu o lungime totală de 59 de kilometri.

#4. Deși a ajuns o persoană cu o autoritate foarte bine dezvoltată, Hitler n-a avut nicio meserie. Acesta și-a câștigat existența din slujbe temporare și din desenarea de cărți poștale.

#5. Petrache Poenaru (1799-1875) a fost un pedagog, inventator, inginer și matematician român. A devenit cunoscut datorită invenției sale, stiloul, sau cum îl numea el – „condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală”. De asemenea, este primul român care a călătorit cu trenul, autorul primului ziar românesc de propagandă.

#6. În timpul ciumei din Evul Mediu, medicii purtau un costum de protecție neobișnuit. O haină lungă din piele, mască în formă de cioc, pălărie neagră, mănuși, iar în mână țineau o tijă pentru a se apăra de victime. Ciocul era umplut cu ierburi și mirodenii. Medicii credeau că mirosul puternic al ierburilor și mirodeniilor îi protejau împotriva ciumei.

#7. Oamenii medievali puteau trăi foarte bine și fără băi. Nici curățenia nu era pusă la loc de cinste. De cele mai multe ori, gunoiul era aruncat pe geam, iar animalele domestice se primblau pe străzi.

#8. Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg. Nu, nu este o eroare. De fapt, este denumirea unui lac din Massachusetts, Statele Unite ale Americii.