Odată cu apariția aparatului de fotografiat, oamenii au reușit să imortalizeze cele mai importante momente din viața lor. Prima fotografie din lume, după cum bine cunoașteți, a fost realizată de către Joseph Nicéphore Niépce, un fizician francez, în anul 1826. Deși rezultatul a avut o calitate medie, după moartea lui Niépce, în 1833, Louis Daguerre, un alt francez, a adus noi îmbunătățiri.

Cu siguranță, există multe fotografii care au făcut istorie. Astăzi o să vă prezint doar cinci.

#1. Semnarea Pactului Ribbentrop – Molotov.

Moscova, 23 august 1939. Veaceslav Molotov semnează Pactul Ribbentrop – Molotov. După doar o săptămână, la 1 septembrie 1939, Germania invadează Polonia. Era începutul celui de-al Doilea Război Mondial. În război și-au pierdut viața milioane de oameni, economiile au fost distruse, iar pe harta politică a lumii au apărut noi state.

#2. Ultima fotografie cu Adolf Hitler.

Fotografia a fost realizată cu două zile înainte de sinucidere, la 28 aprilie 1945. Moartea lui Hitler rămâne până astăzi o enigmă neelucidată. Chiar și Stalin avea anumite îndoieli în ceea ce privește moartea lui Hitler, declarând că acesta este viu și trăiește în Argentina sau Spania. Pe lângă această teorie, unii cercetători consideră că Hitler într-adevăr s-a sinucis împreună cu soția sa, Eva Braun.

#3. Un spital improvizat în timpul gripei spaniole, Kansas, SUA.

Această fotografie a fost realizată în timpul gripei spaniole. Cu siguranță, gripa spaniolă a fost cea mai devastatoare epidemie din istoria umanității. Totul s-a început în dimineața zilei de 4 martie 1918. Albert Gitchell, un bucătar de la cantina taberei militare Funston din Kansas, s-a prezentat la infirmerie cu durere de gât, febră și cefalee. Ziua de 4 martie 1918 era începutul gripei spaniole. Astfel, din 4 martie 1918 și până în martie 1920, când au fost înregistrate ultimile cazuri, gripa spaniolă a infectat 500 de milioane de persoane. Din rândul celor infectați, între 50 și 100 de milioane de oameni au murit.

#4. Prima fotografie publicată pe internet.

Odată cu apariția noului coronavirus, importanța internetului a crescut exponențial. Pe lângă știri, jocuri, cărți în format pdf, magazine online, pe internet putem găsi și foarte multe fotografii. În data de 18 iulie 1992, a fost publicată prima fotografie pe internet – o trupă de muzică pop.

#5. Cel mai mare cal care a trăit vreodată, 1928.

Brooklyn Supreme, numele celui mai mare cal care a trăit vreodată. A avut o înălțime la greabăn de 1,98 metri, o circumferință a toracelui de peste 3 metri și greutatea de 1.500 kilograme.