Pe paginile acestui blog, la 02 iulie 2020, am scris despre câțiva români care au schimbat cursul istoriei: Henri Coandă, Ștefan Odobleja, Nicolae Paulescu și Petrache Poenaru. Henri Coandă este autorul materialului denumit bèton-bois, care este folosit pentru ornamentarea clădirilor. A devenit cunoscut în întreaga lume datorită așa – numitului „efect Coandă”. Ștefan Odobleja a fost un filozof, medic militar, scriitor român, fiind cel care a pus bazele ciberneticii. Nicolae Paulescu a fost un medic român, a contribuit la descoperirea insulinei, medicamentul indispensabil pentru persoanele care suferă de diabet.

Astăzi, când se împlinesc 222 de ani de la nașterea lui Petrache Poenaru, vom afla mai multe despre românul care a inventat stiloul, fiindcă așa îl cunoaște toată lumea, mai ales pentru această invenție. Așadar, în continuare, vă prezentăm câteva curiozități despre Petrache Poenaru.

#1. Primul român care a călătorit cu trenul.

Petrache Poenaru a fost primul român care a călătorit cu trenul. La 27 octombrie 1831, Petrache Poenaru spunea următoarele: „Am făcut această călătorie cu un nou mijloc de transport, care este una din minunile industriei secolului… douăzeci de trăsuri legate unele cu altele, încărcate cu 240 de persoane sunt trase deodată de o singură mașină cu aburi…”.

#2. Petrache Poenaru, românul care a inventat stiloul.

A devenit cunoscut datorită invenției sale, stiloul, sau cum îl numea el – „condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală”. Pentru această realizare, Poenaru a obținut un brevet de invenție.

#3. Primul ziar românesc de propagandă.

Pe lângă această invenție importantă, stiloul, Petrache Poenaru a fost și autorul primului ziar românesc de propagandă.

#4. Secretarul lui Tudor Vladimirescu.

Petrache Poenaru nu s-a limitat doar la invenții. De asemenea, a fost și secretarul lui Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluției de la 1821.