Cursul Istoriei

Istoria este învățătoarea vieții

Despre

Keyboard keys on gray surface.

În noiembrie 2016, fiind student la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moldova, am descoperit platforma WordPress. Atunci nu cunoșteam aproape nimic despre administrarea unui site sau blog, dar mi se părea ceva extraordinar acest domeniu. De aceea, în noiembrie 2016, după multe ore petrecute în fața calculatorului, a apărut primul meu blog.

Scriam despre educație, societate, artă și cultură. Blogul nu arăta destul de profesionist, mai ales că era creat pe o platformă gratuită, fără un domeniu personal. După o lungă perioadă în care am învățat multe despre blogging (cu siguranță, mai am multe de învățat), am decis să trec la un alt nivel. Astfel, în luna martie 2020, a apărut blogul cursulistoriei.com.

Fiind pasionat de istorie, am decis să abordez un șir de probleme din acest domeniu. Din păcate, istoria devine tot mai puțin importantă, nu mai este la fel de atractivă. Dacă nu vom reuși să schimbăm această percepție, ne va costa foarte scump. Nicolae Iorga, unul dintre cei mai mari istorici români, spunea cândva că „istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”.

Prin intermediul acestui blog, imi propun drept scop să facilitez accesul spre informația istorică. Iar vouă, dragi cititori, vă mulțumesc că mi-ați vizitat blogul.

Sorin Grajdari, fondator al blogului „Cursul Istoriei”

%d blogeri au apreciat: